In aanvulling op wetenschappelijke expedities wil IWF activiteiten in gang zetten die bijdragen aan een groeiende iconische status. Die activiteiten omvatten een veelheid aan initiatieven, waarvan het kenmerk is dat, zoals bij een estafette, het stokje van land tot land wordt overgedragen.

directeur wwf

Partner NIOZ

De Icewhale Foundation werkt samen met NIOZ, Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. NIOZ is de opdrachtgever van de Icewhale Foundation voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de IJswalvis-expedities met een speciaal dijfijsvaartuig.

directeur bedrijf

Partner WWF

Samen met het het Wereld Natuur Fonds verstevigt de Icewhale Foundation het contact met internationale icewhale-wetenschappers. Op het Arctic Biodiversity Congress in Finland in oktober 2018 hebben we een sessie georganiseerd om tot een goede afstemming te komen van het onderzoek naar de IJswalvissen. Belangrijke wetenschappers vanuit Noorwegen, Groenland, Denemarken, rusland en Duitsland zijn daarvoor uitgenodigd en gaan hun bijdrage leveren.