Erik van de Linde en Jolande de Jonge hebben ons Icewhale Team vanaf de oprichting drie jaar lang enthousiast ondersteund en nemen nu afscheid.

Jolande en haar partner Cees van de Guchte hebben onze Icewhale-meetings altijd bijzonder gastvrij onthaald op hun prachtige locatie op de grens van de Oostvaardersplassen. Als penningmeester en strategisch adviseur hebben ze vanaf het eerste begin met veel energie onze ambitieuze plannen helpen ontwikkelen.

Erik gaat met pensioen bij de KNAW en neemt tegelijk ook afscheid van zijn werk als secretaris van de Icewhale Foundation. Met zijn ondernemende instelling en explorerende visies heeft Erik ons team steeds op het goede spoor gehouden. Bijzonder aardig is dat Erik als afscheidscadeau voor zijn werk bij de KNAW gevraagd heeft om een donatie aan de Icewhale Foundation te doen voor ons onderzoek naar het behoud van de Groenlandse Walvis, oftewel dé IJswalvis.

We gaan door met een bevlogen kernteam van drie personen: Melvin Redeker, Dick Veen en Herman Sips. Onze eerste prioriteit is de realisatie van het IJsschip dat speciaal is ontworpen voor de poolwinter-expedities naar het onbekende voortplantingsgebied van de IJswalvis.